Vocht reguleren

Hier zijn stappen die u kunt nemen om bronnen van keldervocht te verwijderen of te beheersen en waardevolle leefruimte in uw huis te krijgen.

1. Drogeropening

Een grote bron van keldervocht dat gemakkelijk kan worden geregeld, is de vochtige lucht die uit uw droger komt en die natheid naar buiten blaast. Vaak wordt de ontluchtingspijp die deze vochtige lucht naar buiten neemt losgekoppeld en wordt al dat vocht in plaats daarvan in de kelder geblazen.

Oplossing

Kijk achter de droger en zorg ervoor dat de metalen pijp die uit de achterkant van de droger komt goed vastzit. Laat de droger vervolgens draaien en zorg ervoor dat de pijp van uw droger naar buiten geen lekken heeft. Gebruik in dat geval folietape om de buislekken permanent af te dichten.

2. Open de opvangbak

Vocht in de kelder kan afkomstig zijn van een open opvangbak. Als het bassin geen deksel heeft, kan het water dat van binnenuit verdampt een constante bron van vocht in de kelder zijn.

Oplossing

Plaats een deksel op het bassin zodat het water wordt ingesloten in een afgesloten container. Pak een deksel dat op het bassin kan worden geschroefd en het water binnenin afdicht. Als u een klei of metalen bekken hebt, koop dan een deksel dat op het omringende beton kan worden geschroefd, waardoor een dichte afdichting ontstaat.

3. Kwel

Water dat lekt van waar de vloer de muur ontmoet, door scheuren of over de bovenkant van de fundering brengt een enorme hoeveelheid vocht in uw kelder. Dit vocht bevordert een vochtig, muf gevoel in uw kelder en laat de altijd aanwezige schimmelsporen gedijen en zich verspreiden.

Oplossing

Waterdichtingsspecialisten, zoals U.S. Waterdichting, zijn getraind om de eerste tekenen van lekkage te zien en hebben manieren om dat vocht permanent te verwijderen of op zijn minst te beheersen, zodat het geen problemen veroorzaakt. Onze reparatiemethoden omvatten het repareren van scheuren, het installeren van binnenafvoer waar de vloer de muur raakt en het voorkomen van lekkage van de bovenkant van de fundering. Als er een algemene vochtigheid in de kelder is, maar geen identificeerbare bronnen voor binnendringen van water, kunnen we een krachtige ontvochtiger installeren als de beste manier van handelen.

4. Loodgieterswerklekken

Sanitaire leidingen zijn meestal uit het zicht achter douchewanden, in ijdelheden, achter de wasmachine of onder wasbakken. Ze zijn meestal ook gevoelig voor lekkage. Omdat ze uit het zicht zijn, kunnen lekken in de kelder voor een lange tijd bestaan, waardoor het hout rustig rot, gipsplaten afbrokkelt en schimmel gedijt voordat de lekken worden ontdekt.

Oplossing

Zorg ervoor dat u regelmatig uw afvoerbuizen, gootsteenafsluitingen en afvoerleidingen inspecteert. Laat water lopen wanneer u ze inspecteert om te zien of de afvoerleidingen of afsluitingen lekken. Druk stevig op de bodem van de douchewanden van uw kelder om te zien of deze sponsachtig zijn en controleer regelmatig de pijpverbindingen en de vloer eronder op tekenen van lekkage.