Kelder lekt

Strategieën die je muffe, natte kelder permanent repareren.

Diagnose van het waterprobleem

Water of vocht in kelders komt uit twee bronnen. Een bron is de luchtvochtigheid binnenshuis die op koude oppervlakken condenseert, net zoals waterdruppels zich vormen op een koud drankje op een vochtige dag. De andere is water – of waterdamp – dat van buiten komt. Regenwater, smeltende sneeuw of grondwater kan de grond rond uw fundering verzadigen en erin lekken. Water kan door scheuren lekken of het kan poreuze beton- of metselwerkmuren binnendringen in de vorm van waterdamp. Plak aluminiumfolie op je keldermuur en inspecteer het een paar dagen later om erachter te komen wat het probleem veroorzaakt. Vocht op het buitenoppervlak van de folie duidt op een hoge luchtvochtigheid binnenshuis. Vocht achter de folie betekent dat er vocht door de muren lekt. We zullen je helpen met alles wat je moet weten over hoe je hier een kelder af kunt maken.

Weg met overtollige vochtigheid

Het elimineren van de bronnen van vochtige lucht zal je kelder helpen uitdrogen. Sluit lekke ventilatieopeningen af ​​met folietape om te voorkomen dat ongewenste vochtige lucht uw kelder binnendringt. Gebruik niet alleen ducttape; het zal uiteindelijk eraf vallen. Voeg een ventilator toe aan uw badkamer in de kelder en zorg ervoor dat uw gezin deze aanzet tijdens douches. Houd uw keldervensters gesloten tijdens vochtig weer. En als u nog steeds condensatie op koele oppervlakken krijgt, gebruik dan een ontvochtiger om de luchtvochtigheid binnenshuis te verlagen.

Leidingen isoleren

Condens dat uit koude leidingen druppelt, kan bijdragen aan problemen met kelderwater. Bedek koudwaterleidingen met schuimbuisisolatie om condensatie te stoppen. De schuimisolatie is goedkoop en gemakkelijk te knippen met een schaar

Kelderlekreparatie: isoleer kelderwanden

Isoleer buitenmuren om condensatie te voorkomen. In koude klimaten sparen isolerende kelderwanden ook energie en verminderen uw verwarmingskosten. Maar bedek de muren niet met isolatie als er water van buiten lekt; je creëert gewoon een potentieel schimmelprobleem. Hier is nog een plek die je zeker in je kelder moet isoleren.

Stichting Lekreparatie

Plug gaten en scheuren in de fundering
Gaten en scheuren in uw fundering kunnen vocht en water in uw kelder laten sijpelen. Het aansluiten van ze zal waarschijnlijk geen kelderlekken oplossen, maar het zal helpen. Hydraulisch cement werkt geweldig voor het repareren van gaten in een fundering, omdat het zelfs onder water kan worden opgezet en het uitzet terwijl het instelt om het gat af te dichten en de plug op zijn plaats te vergrendelen. Gebruik een koude beitel of een haakse slijper uitgerust met een metselwerk-snijdende schijf of diamantblad om het gat te vergroten of in een omgekeerde “V” te barsten met het smalle deel van de “V” op het oppervlak van de muur. Volg daarna de instructies op de verpakking voor het mengen en gebruiken van het hydraulische cement.