Kelderafdichting

Een van de meest problematische gebieden in een huis is de kelder. Kelders zijn gevoelig voor waterlekken en vochtophoping, wat kan resulteren in de gevreesde kelderoverstroming die alle huiseigenaren willen vermijden. Een lekkende, vochtige of natte kelder kan ook leiden tot ernstigere problemen zoals een onstabiele fundering, schimmel of insectenplaag.

Onnodig te zeggen dat het beter is om deze problemen te vermijden voordat ze zich ooit kunnen ontwikkelen. Een van de meest effectieve middelen om waterschade aan uw kelder te voorkomen, is door middel van kelderafdichting. Professionele aannemers voor het waterdicht maken van kelders bepalen de oorzaak van het lek, maken het gebied schoon en maken het waterdicht zodat h

Als het gaat om kelders, is er geen enkele fix-all oplossing – de wet te allen tijde droog blijft.

aterdichtingsmethode van de kelder moet afhankelijk zijn van het type en de ernst van de schade. De oorzaak van de waterschade, zowel extern als intern, speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van het te gebruiken type waterdichting.

Drie basismethoden voor het waterdicht maken van kelders:

Binnenwaterafvoer. De meest effectieve methode voor het waterdicht maken van kelders wordt binnenwaterafvoer genoemd. Een afvoersysteem kan helpen om waterophoping in uw kelder te voorkomen, waardoor het water uit de voetteksten van de fundering van het huis en onder de kelderverdieping komt. Binnenafvoersystemen kunnen in slechts een dag of twee worden geïnstalleerd en zijn veel betaalbaarder dan waterdichtingssystemen buiten in de kelder.

Buitenkant kelder waterdicht.

Waterdicht maken van buitenkelders is een dure en uitgebreide methode die door aannemers wordt gebruikt om kelders waterdicht te maken, meestal tijdens de bouw. Deze methode is ontworpen om te voorkomen dat water grote structurele schade aan uw huis of gebouw veroorzaakt, met behulp van polymeren en membranen om de buitenmuren van de kelder te coaten. Van polymeren is bekend dat ze een efficiënt waterdichtingsmateriaal zijn dat de tand des tijds kan doorstaan. Helaas kan het gebruik van deze methode op een bestaand huis storend zijn en kan het zelfs de afvoer van buitenaf verstoppen, waardoor de effectiviteit ervan wordt beperkt.

Hoe kies je een waterdichtingsmethode in de kelder voor je huis?
Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden als het gaat om het waterdicht maken van kelders. Kosten zijn een belangrijke factor voor veel huiseigenaren, omdat dit proces gepaard gaat met een prijskaartje. Sommige mensen kiezen voor interieurkit als tijdelijke oplossing totdat ze het budget hebben voor een betere waterdichtingsoplossing in de kelder.

De prijs is echter niet het enige waar u rekening mee moet houden wanneer u besluit welke waterdichtingsmethode in de kelder u wilt gebruiken, u moet ook rekening houden met de kwaliteit en duurzaamheid van de door u gekozen methode. Professionele kelderafdichtingbedrijven adviseren consumenten om voor een permanente oplossing te kiezen, omdat deze op de lange termijn veel kosteneffectiever zal zijn. Bij Basement Systems, Inc. raden we aan om een ​​interieurafvoersysteem te installeren in combinatie met pomppompen en een ontvochtiger in de kelder voor langdurige waterdichting.